Az illatok tesztelésére a délelőtt a legalkalmasabb időszak, mert ilyenkor különösen érzékeny a szaglásunk. 

Hogyan alkalmazzuk a parfümöt a tesztelés során 

Először permetezzük a parfümöt a tesztcsíkra, és várjunk néhány percet, ha megtetszik az illata, akkor vigyük fel a csuklónk belső felére (várunk néhány percet), hogy meggyőződjünk, még mindig tetszik az illat, amikor érintkezik a bőrünkel.

Ha túl sok parfümöt próbálunk ki egymás után - az orr túlterhelődik, és nem fogjuk tudni megkülönböztetni az egyes illatokat. Ebben az esetben ami segíthet az a kávé illata, ami semlegesíti a szaglószervünket. 

Megfelelő illat kiválasztása 

Fontos, hogy a személyiségünknek, stílusunknak és ízlésünkenk megfelelő illatot válasszunk. Ügyeljünk arra, hogy alkalomnak és évszaknak megfelelő legyen. 

A könnyű és friss illat nappal jobban hat, míg estére a nehezebb és intenzívebb illatok ideálisabbak. 

Zuhanyozás után vigyen fel parfümöt

Bőrünknek tisztának és illatmentesnek kell lennie, hogy ne zavarja a parfüm kellemes illatát. Zuhanyozás után elég pár percet várni, míg a bőrünk teljesen megszárad, ezután felvihetjük a parfümöt.

Keressük meg a lüktető pontokat

Ezek azok a helyek a bőrön, ahol az erek a legközelebb vannak a felszínhez, és a hő segít az illat eloszlásában. A leggyakoribb lüktető pontok közé tartoznak a csukló, a nyak, fül mögött, könyök belső oldalán és a térd mögött.

Tartsa megfelelő távolságra a parfümös üveget

Tartsuk az üveget körülbelül 6-8 hüvelykre a bőrtől. Kerüljük a bőr túl közeli permetezését, mert ez a parfümöt túl erőssé teheti, akár fejfájdítóvá. 

Ne dörzsölje a permetezett bőr tájékát

A dörzsölés károsíthatja az illatot, és gyorsan elhalványulhat. Ehelyett hagyjuk a parfümöt természetesen megszáradni.

Szükség szerint fújjuk be magunkat újra

Az illattól függően előfordulhat, hogy a nap folyamán újra fel kell vinni a parfümöt. De ne vigyük túlzásba. Néhány csöpp elegendő az illat felfrissítéséhez.

Hol tároljuk?

A parfüm illatának és minőségének megőrzése érdekében tároljuk hűvös, száraz helyen, távol a közvetlen napfénytől és hőtől.

Összefoglalva, a parfüm viselése művészet, amely a részletekre való odafigyelést igényel. Ha betartjuk ezeket a tippeket, akkor a legtöbbet tudjuk kihozni az illatából, és maradandó benyomást hagyhatunk magunk után.