Gyűjtse össze a szükséges tisztítószereket

A tisztítás megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy minden szükséges kellékkel rendelkezik. Szüksége lesz tisztítószerre, kefére vagy szivacsra, egy ablakmosó lehúzóra és egy mikroszálas törlőkendőre

Hogyan tisztítsuk a tömítést a zuhanykabinban? 

A 70%-os alkohol a legalkalmasabb a penész eltávolítására. Kenjük fel a penészgombával szennyezett helyekre, és hagyjuk hatni kb. 30 percig. Ezután dörzsölje át ezeket a területeket egy nedves törlőkendővel.

Hogyan lehet hatékonyan megszabadulni a penésztől? 

A penész viszonylag könnyen eltávolítható víz és szódabikarbóna keverékével. A szódát vízzel 3:1 arányban össze kell keverni, a kapott pasztát fel kell kenni az adott helyekre, és hagyni kell 30 percig. Ezután langyos vízzel és nedves ruhával mossa le.

A zuhanyfej vízkőmentesítése

A zuhanyfejet megszabadíthatja a vízkőtől és a szennyeződéstől fürdőszobába tervezett tisztítószerekkel, vagy ecettel, citromsavval vagy szódabikarbónával.

A folyamat egyszerű: Vigyen fel tisztítószert egy kendőre, szivacsra vagy kefére, hagyja egy ideig hatni, majd alaposan törölje le a zuhanyfejet. Ha szükséges, csavarja le a fejet, hogy alaposabban megtisztítsa.

Eldugult a zuhany – mit csináljon?

A haj, a szennyeződés vagy a szappan- és krémmaradványok gyorsan eltömíthetik a lefolyót. Egy WC pumpa vagy egy tisztítóspirál segít az eltömődött lefolyó esetén. Ha ezekkel az eszközökkel nem tudja kellőképpen kitisztítani az eltömődött lefolyót, próbálja ki az ecet és sütőpor keverékét.

Öntsön három evőkanál sütőport a lefolyóba, öntse le ecettel (fél csésze), és hagyja hatni. Ugyanakkor zárja le a lefolyót egy dugóval vagy egy ronggyal, hogy ne lélegezze be a gőzöket. Kis idő elteltével (amikor már nem hallani a bugyborékoló hangokat) öntsön forró vizet a lefolyóba, az a feloldódott szennyeződéseket eltávolítja.

Fal- és padlótisztítás

A zuhany súrolása után egy ablak lehúzó segítségével távolítsa el a felesleges vizet a falakról és a padlóról. Ezzel elkerülhető a vízfolt- és a penészképződés.

Szárítsa meg a felületeket

Használjon mikroszálas rongyot a zuhany felületek szárításához. Ez megakadályozza a vízkő kialakulását, és a zuhany tiszta és fényes lesz.

Jó rutin

A zuhany tisztán tartása és a jövőbeni felhalmozódás elkerülése érdekében rendszeresen, ideális esetben heti rendszerességgel, tisztítsa meg zuhanyját. Javasoljuk, hogy minden használat után öblítse le a kabin falait és törölje szárazra.

A zuhany takarításának nem kell félelmetes munkának lennie. Ezekkel a tippekkel gyorsan és hatékonyan tisztíthatja meg zuhanyját.