Ajándék minden 10 000 Ft feletti vásárláshoz

A vízlágyítók a mosógép védelmére szolgálnak, a kemény vízből származó vízkő lerakódásokra. Azonban más hatásuk is van. Miféle? Ebben a cikkben elmondjuk.

A mosógép élettartamának meghosszabbítása

Az ásványi anyagok, például a kalcium és a magnézium a mosás során kicsapódnak, és lerakódást képeznek. Fokozatosan megtelepszik a mosógépben, egy idő után akár le is állíthatja. Ennek elkerülése érdekében minden mosáshoz adjon vízlágyítót. Így elkerülheti a szükségtelen javítási költségeket, és meghosszabbítja készüléke élettartamát.

Elég beleönteni a rekeszbe, ahova a mosáshoz adagolja a mosószert is. A mosási ciklus elindítása után alaposan feloldódik a vízben, és a vízkő ellen hat. Ilyenkor nem rakódik rá a fűtőelemre és a szűrőkre, így megóvja azokat a sérülésektől. A vízlágyító ára egyáltalán nem magas a javítási vagy új mosógép vásárlásához képest. Az is igaz, hogy az a mosógép, amelynek a fűtőelemen vízkő van, fokozatosan magasabb áramfogyasztással rendelkezik. Használata tehát pénzügyi szempontból is kedvezőbb.

Védelem a baktériumok növekedése ellen

A lerakódott vízkő a baktériumok szaporodásának táptalaja lesz. Ezek a baktériumok a mosási ciklus során átkerülnek a mosógépből a ruhaneműbe. Így a vízlágyító az egészségét is védi.

Alacsonyabb mosószer-fogyasztás

Tudta, hogy kemény vízben nehezebben oldódnak a mosószerek? A vízlágyító hozzájárul a gyorsabb oldódáshoz, és a mosószer hatékonyabban tud dolgozni a ruhaneműn. A maradványait, amelyek egyébként a ruhákon maradnának, az öblítés során is sokkal könnyebb eltávolítani. Az öblítőnek köszönhetően alacsonyabb mosópor költségei lesznek, és minden bizonnyal értékelni fogja a ruhanemű nagyobb puhaságát.