A sportruházatot gyakran magas teljesítményű anyagokból készítik, amelyek célja a nedvesség és az izzadság elvezetése. Noha ezek a szövetek segítenek abban, hogy kényelmesen érezze magát edzés közben, minőségük megőrzése érdekében mosáskor különös gondoskodást igényelnek. Ebben a bejegyzésben összeszedtük a sportruházat mosásának legjobb módszereit.

Ellenőrizze a címkét

Bármilyen sportruházat mosása előtt ellenőrizze a címkét, mivel fontos és konkrét információkat tartalmazhat az anyag mosásával és gondozásával kapcsolatban. Gondosan kövesse az utasításokat, hogy elkerülje a ruha károsítását.

Hideg vizes mosás

A sportruházatot mindig hideg vízben kell kimosni. A forró víz károsíthatja az anyagot, és elveszítheti rugalmasságát és alakját. A hideg víz segít megőrizni a szövet sértetlenségét.

Használjon kímélő mosószereket

Sport ruhák mosásakor ne használjon erős mosószert vagy öblítőt. Ezek a termékek olyan maradványokat hagyhatnak az anyagon, amelyek befolyásolhatják annak nedvességelvezető képességét. Használjon helyette kímélő, lágy mosószert.

Mossuk különa sport ruhákat

Figyeljünk oda arra, hogy külön mossuk a világosabb és színesebb darabokat, hogy az esetleges színeresztés ne tegye tönkre a ruhákat. Fontos, hogy a sportruházatot a többi ruhától elkülönítve mossuk. Ez megakadályozza az elakadást vagy megnyúlást, ami más anyagok együtt mosásakor előfordulhat.

Kifordítva mossuk

Az anyag védelme érdekében mosás előtt fordítsa ki a sportruházatot. Ez megakadályozza a szövet külső felületének sérülését.

Kerülje a szárítót

A sportruházatot soha nem szabad szárítógépbe tenni. A magas hő károsíthatja az anyagot, inkább akassza fel vagy fektesse le a ruhát, hogy megszáradjon.

Nem vasalható

Ha a ruha gyűrött, egyszerűen akassza fel, hogy a ráncok természetesen kiegyenesedjenek. A vasalás csak károsíthatja az anyagot. 

Ha követi ezeket az egyszerű lépéseket, meghosszabbíthatja sport ruházatának élettartamát. A megfelelő mosás és gondozás nemcsak az anyag minőségének megőrzését segíti elő, hanem azt is biztosítja, hogy a legtöbbet hozza ki belőle.