Ajándék minden 10 000 Ft feletti vásárláshoz

Az öblítő segít abban, hogy a ruha gyönyörűen puhává és illatossá váljon. A mosáshoz való hozzáadása azonban bizonyos esetekben nem megfelelő. Mikor érdemes öblítőt használni és mikor nem?

Az öblítő puhítja a szálakat

Az öblítő puhítja az anyag szálait, ezáltal sokkal puhább, kevésbé ráncos és könnyebben vasalható. Viselés közben is kellemes érzetet biztosít, a szennyeződések kevésbé tapadnak rá az anyagra, és a következő mosás során könnyebben eltávolítható. Használata során értékelni fogja az elektrosztatikus töltés minimalizálását is, amely különösen a mesterséges szálból készült ruhákon jön létre.

Az öblítő adagolása

Mielőtt öblítőt adna a mosógéphez, ellenőrizze a termék csomagolásán található utasításokat. Az adagolás a víz keménységétől függ, öntse a kimért mennyiséget a neki szánt rekeszbe. Ha nagyobb mennyiséget ad hozzá a mosáshoz, akkor valamivel jobb illatú ruhaneműt érhet el, de rosszul veszi fel a vizet. Az öblítő is nagyobb mértékben megtelepedhetett a mosógépben. 

Mikor ne használjon öblítőt

Öblítő hozzáadása nem alkalmas bizonyos típusú textíliákhoz. Funkcionális, sport ruházat, törölköző és membránnal ellátott ruházat mosásakor kerülni kell. Mivel az öblítő visszatartja a vizet a textíliában, ne használja azokon a ruhákon sem, amelyeket a szárítóban kíván szárítani.

A sport ruházatot a gyártó által megadott hőmérsékleten kell mosni, de soha ne használjon öblítőt a mosási ciklus alatt. Ez megzavarhatja a szálak szerkezetét, ezáltal tönkreteheti a funkcionalitásukat, és nem csak a következő mosásig. Az öblítőszer maradványok több egymást követő mosás során is a szálakon maradnak. 

Még a törölközőket és a fürdőlepedőket sem szabad öblítővel mosni. Ha a mosószerhez adjuk, a szálak összetapadnak, és csökken a nedvességfelvevő képességük. A szárítóban célszerűbb öblítőt használni, amitől kellemes illatúak a szárítás során.